10 nejkrásnějších míst v Lednicko-valtickém areálu, která musíte vidět

10 nejkrásnějších míst v Lednicko-valtickém areálu, která musíte vidět

Lednicko-valtický areál je perla Jižní Moravy a součást světového dědictví UNESCO. Tato zelená oáza nabízí bezpočet míst, které vás zaručeně ohromí.

Připravili jsme pro vás výběr 10 nejkrásnějších míst, která by neměla uniknout vaší pozornosti.

1. Zámek Lednice

Přestože bychom se mohli zaměřit jen na park, nesmíme opomenout samotný zámek. Jeho novogotická architektura, nádherné interiéry a fascinující historie jsou nepostradatelnou součástí celkového zážitku.

2. Palmový skleník

Je to místo, kde můžete obdivovat exotické rostliny a květiny, a to i v chladnějších měsících.

3. Zámecký rybník

Koi kapři plavoucí v zámeckém rybníku dodávají parku klidnou atmosféru. Na jeho břehu můžete relaxovat a nasávat přírodní krásu.

4. Minaret

Tento orientální pavilon je nejen dominantou parku, ale také skvělým vyhlídkovým místem. Po výstupu na vrchol vás čeká nezapomenutelný pohled na celý park a okolní krajinu.

5. Janohrad

Tato umělá zřícenina hradu v gotickém stylu představuje dokonalý kontrast k ostatním stavbám v parku a je oblíbeným místem pro pikniky.

6. Tři Grácie

Tato elegantní socha zobrazuje tři bohyně krásy a laskavosti z řecké mytologie. Je to jeden z mnoha uměleckých pokladů, které park skrývá.

7. Apollónův chrám

Tento klasicistní pavilon je ideálním místem pro odpočinek a obdivování výhledu na zámek a okolní park.

8. Dianin chrám (Rendez-vous)

Tento malý lovecký zámeček v dálce od hlavního areálu zámku je ideální pro ty, kdo hledají trochu samoty.

9. Obelisk

Tento monumentální památník je významným bodem parku a připomíná nám historii a kulturu starověkého Egypta.

10. Valtický zámek

Dalším velkolepým místem v Lednicko-valtickém areálu je Valtický zámek. Tento barokní skvost je jedním z největších zámků v České republice a nabízí návštěvníkům jedinečný pohled do minulosti. 

Nenechte si ujít tyto skvosty Lednického zámeckého parku. Každý z nich vás zavede do jiného světa plného krásy, klidu a historie. Seznam je dlouhý, ale můžete se spolehnout, že vaše návštěva bude stát za to.

Lednický zámecký park je otevřený pro veřejnost po celý rok, takže ho můžete navštívit v jakémkoli ročním období a zažít jeho jedinečný půvab.

Oáza přírodní krásy

Na závěr je třeba připomenout, že Lednicko-valtický areál je nejen oáza přírodní krásy, ale také místem, kde se prolíná historie s přítomností. Je to místo, kde můžete zapomenout na ruch moderního světa a věnovat se klidnému prozkoumání a obdivování architektonických a přírodních skvostů, které park nabízí.

Tak neváhejte a přijďte objevit krásy Lednicko-valtického areálu s pomocí moderních týmových programů Treasure Hunt Lednice a Treasure Hunt Valtice.

Kategorie