Herní platformy jako nástroj pro teambuildingové firmy

Herní platformy jako nástroj pro teambuildingové firmy

Týmové aktivity typu Treasure Hunt jsou oblíbeným nástrojem pro teambuildingové společnosti. Tyto hry zahrnují průzkum prostoru, řešení úkolů a spolupráci mezi účastníky, což napomáhá posilování týmového ducha. V tomto článku se podíváme na různé aspekty těchto her a jejich využití v teambuildingu.

Co je to Treasure Hunt

Treasure Hunt, neboli hledání pokladu, je forma hry založená na hledání skrytých pokladů, objektů či informací. Účastníci jsou rozděleni do týmů, které spolupracují na hledání a prozkoumávání stop a řešení úkolů.

Cílem bývá získat určitý počet bodů, nebo dojít na nějaký cílový bod. Tato forma hry je velmi vhodná pro teambuildingové akce, jelikož podporuje spolupráci, komunikaci a řešení problémů.

Současně obsahuje soutěžní prvky, takže jsou hráči hnáni i vnitřní soutěžní motivací.

Hry obsahově spojené s lokalitou vs. univerzální hry

Herní platformy nabízejí širokou škálu možností, jak navrhnout hry pro teambuilding. Každá herní platfoma má trochu jiné prostředky, typy pokladů, formy řazení nebo zobrazování otázek a odpovědí.

Obsahově se hry mohou lišit opravdu významně. Můžeme se setkat s hrami, které jsou obsahově spojené s konkrétní lokalitou a využívají její historii nebo kulturu, nebo s univerzálními hrami, které jsou vhodné pro jakékoli prostředí.

Obě varianty mají své výhody a záleží jen na preferencích, kdo kterou zvolí.

Limitace počtem účastníků

Jednou z výhod Treasure Hunt programů je absence limitace počtem účastníků. Pokud se k realizaci aktivity využívají mobilní zařízení samotných hráčů, jedinou limitací může být výkon herního serveru.

Ten však zpravidla vysoce převyšuje výkon spotřebovaný počtem hráčů přihlášených do hry.

V případě špatného počasí virtuální hra

Pokud je počasí nevhodné pro venkovní hru, může být alternativou virtuální hra s příběhem.

Tyto hry se odehrávají v online prostředí a nabízejí podobné výzvy jako klasický Treasure Hunt, čímž umožňují účastníkům rozvíjet dovednosti potřebné pro týmovou spolupráci i v nepříznivém počasí.

Moderní program v délce 3 hodiny

Nejvhodnější délka pro aktivitu typu Treasure Hunt je přibližně 3 hodiny, což je ideální doba pro efektivní teambuildingový program.

Tato délka umožňuje účastníkům prozkoumat různá místa, řešit úkoly a spolupracovat, aniž by se cítili přetížení či vyčerpaní. Současně poskytuje dostatečný čas na zlepšení komunikace a týmového ducha mezi kolegy.

Bourání jazykové bariery

Treasure Hunt hry mohou také přispět k bourání jazykové bariéry mezi účastníky z různých zemí. Díky smíšeným týmům a nutnosti komunikovat v cizím jazyce se účastníci učí lépe porozumět a spolupracovat s kolegy, kteří mluví jiným jazykem. 

Herní platforma pro moderní teambuilding

Herní platformy umožňující realizace programů typu Treasure Hunt se ukazují jako účinný nástroj pro teambuildingové společnosti.

Nabízejí širokou škálu možností pro hry, které podporují spolupráci, komunikaci a řešení problémů. Tyto hry jsou flexibilní v počtu účastníků a mohou být přizpůsobeny jak venkovním, tak i virtuálním prostředím.

Teambuildingovým firmám tak hodnotně rozšiřují portfolio týmových aktivit a zvyšují jejich konkurenceschopnost.