Která místa neminout v Karlových Varech

Která místa neminout v Karlových Varech

Karlovy Vary jsou nejnavštěvovanějším lázeňským městem v České republice. Prosluly vším možným od léčivých pramenů, přes filmový festival až po kvalitní sklářství. Jsou to však především kolonády, městské parky a karlovarské zajímavosti, které dotváří příjemnou atmosféru lázeňského města.

V dnešním článku přinášíme několik nápadů, kam v Karlových Varech vyrazit, abyste si zdejší pobyt vychutnali plnými doušky.

Prohlídka jedinečného Vřídelního podzemí

Nejznámějším termálním pramenem Karlových Varů je bezesporu Vřídlo. V současné době město umožňuje prohlídku podzemí pod Vřídelní kolonádou, která návštěvníky nechá nahlédnout pod pokličku některých karlovarských tajemství, například prozkoumat samotné vývěry termominerální vody nebo sbírku unikátních vřídlovců, které jsou pro Karlovy Vary typické.

Romantická procházka po Malých Versailles

Park ukrytý v lázeňských lesích okouzloval už Johanna Wolfganga Goetheho. Takzvané Malé Versailles tvoří jezero s ostrovem uprostřed s řadou příležitostí k posezení. V parku najdete i proslulou stejnojmennou restauraci, která navíc po rekonstrukci získala v roce 2017 titul stavba Karlovarského kraje.

Z parku vede řada značených stezek, po kterých se návštěvníci mohou vydat na cestu po lázeňských lesích a udělat si výlet třeba k rozhledně Diana.

Zážitek z Motýlího domu

A u rozhledny Diana ještě chvíli zůstaneme, protože k ní patří další neobvyklá atrakce, kterou je možné v Karlových Varech objevit – tropická zahrada plná poletujících exemplářů cizokrajných motýlů.

Zahrada se pyšní stovkami exotických motýlů, kteří mají k dispozici areál o velikosti 100 čtverečních metrů, a návštěvníci tak mohou strávit celé hodiny obdivováním a fotografováním pestrobarevných krasavců.
Součástí Motýlího domu je navíc i líheň, která umožňuje na vlastní oči spatřit zázrak zrození motýla v plné kráse.

Odpočinek v japonské zenové meditační zahradě

Mají-li turisté už dost ruchu lázeňského města, mohou dojít krátkou procházkou po břehu řeky Teplé až k místu v našich končinách poněkud nezvyklému – japonské meditační zahradě. Vznikla na konci devadesátých let minulého století jako prostředek sblížení japonské a evropské kultury. Všechny prvky zahrady nesou značně symbolický význam a zároveň mají vytvářet prostředí vhodné ke zklidnění a meditaci.

 

V Karlových Varech si najde program každý!

Karlovy Vary jsou turistickým cílem už řadu let a tomuto trendu se již stačily přizpůsobit množstvím zajímavých atrakcí i míst určených k oddechu a odpočinku.

Při svém pobytu ve městě si tak každý může zvolit, na co má zrovna náladu – ať už je do dobrodružná výprava do podzemí, korzo lázeňskými lesy připomínající staré časy, obdivování divukrásných motýlů nebo třeba relaxace v japonské zahradě.