10 TOP míst v Mikulově, která musíte navštívit

10 TOP míst v Mikulově, která musíte navštívit

Ukrytý v srdci jižní Moravy, Mikulov je město plné historických památek, živé kultury a malebných krajin. Ať už jste nadšeným historikem, milovníkem přírody nebo gurmánem, Mikulov má co nabídnout.

Zde je 10 nejlepších míst, která vaši návštěvu Mikulova udělají nezapomenutelnou.

1. Mikulovský zámek

Architektonický klenot, Mikulovský zámek, je srdcem města. Barokní zámek se nachází v těsné blízkosti centra města a je sídlem Regionálního muzea Mikulov, kde objevíte nejrozsáhlejší tuzemskou expozici vinařství a vinohradnictví s unikátním obřím vinným sudem.

2. Svatý kopeček

Svatý kopeček je dalším oblíbeným cílem turistů. Lidé se sem vracejí při každé návštěvě Mikulova kvůli nádherným panoramatickým výhledům na město a jeho okolí.

3. Dietrichsteinská hrobka

Pro fanoušky historie je Dietrichsteinská hrobka nesmírně fascinující místo k návštěvě.

4. Kozí hrádek

Kozí hrádek je další skvělý výletní cíl. Nachází se na vrcholu kopce a nabízí jedinečný pohled na celý Mikulov.

5. Mikulovské náměstí

Mikulovské náměstí je srdcem městského života, kde se nacházejí různé obchody, kavárny a restaurace, kde můžete ochutnat místní kuchyni.

6. Jeskyně Turold

Přírodovědná rezervace Jeskyně Turold je unikátní geologickou lokalitou, která nabízí možnost zkoumat podzemní svět plný stalaktitů a stalagmitů.

7. Židovská čtvrť

Židovská čtvrť v Mikulově je jedinečné místo, které odráží bohatou historii a kulturu města. Tato oblast je rozdělena na tři části, nejctiženějším místem je tzv. rabínský vršek s hroby mikulovských a moravských zemských rabínů.

8. Lom Mikulov

Lom Mikulov je dalším místem, které stojí za návštěvu, ať už pěšky nebo na kole. Tento krajinný prvek nabízí mnoho příležitostí k prozkoumání a je oblíbeným místem pro pěší turistiku.

9. Synagoga

Mikulovská synagoga je jedním z nejvýznamnějších židovských památníků v regionu. Je to místo plné historie a kultury, které stojí za to navštívit.

10. Kostel sv. Václava

Poslední, ale rozhodně ne nejmenší, kostel sv. Václava je jedním z nejkrásnějších kostelů v Mikulově. Tento kostel je nejen krásným příkladem architektury, ale je také důležitým místem kultu a historie.

Město plné historie

Mikulov je město s bohatou historií a kulturou, která je zřetelná na každém rohu. Ať už jste zájemce o historii, milovník přírody nebo jen cestovatel hledající nové zážitky, Mikulov má pro vás spoustu k nabídnutí.

Tak neváhejte a objevte všechna tato úžasná místa při své příští návštěvě Mikulova.

Kategorie