GPS trackery umí ohlídat všechno, co je vám blízké

GPS trackery umí ohlídat všechno, co je vám blízké

GPS trackery (chytré lokátory) jsou zařízení, která lze za pomocí GPS či Bluetooth sledovat skrze chytrý telefon s aplikací nebo přes webové rozhraní. Jsou to ideální věcičky pro všechny, kdo mají rádi vše v životě pod kontrolou.

Rozlišujeme je podle účelu použití, ať už chcete sledovat auto, traktor, domácí zvíře, babičku nebo dítě.

Při výběru vhodného GPS lokátoru byste měli hledět na vodotěsnost, zejména tam, kde by mohlo dojít ke kontaktu s vodou. Sledujte i typ baterie a dobíjení.

Zásadním parametrem je také vydrž přístroje na jedno nabití. Některé vydrží fungovat půl roku, ale jiné maximálně několik dní.

Ujasněte si, jakou přesnost požadujete od svého přístroje. GPS lokátory s přidruženou mobilní aplikací vám nabídnou přehled o historii pohybu, poloze v mapě nebo o poslední zaznamenané pozici.

Co vám GPS trackery umí nabídnout?

Existuje celá řada GPS lokátorů a výrobci nabízí různorodé funkce. Užitečná je rozhodně možnost nastavení specifické vzdálenosti objektu, který chcete sledovat.

Jakmile je tato vzdálenost překročena, budete okamžitě upozorněni prostřednictvím SMS nebo notifikace na displeji. Tuto funkci oceníte při krádeži svého majetku i kontrole bezpečnosti dětí.

Pro komunikaci s lokátorem si můžete nastavit použití hesla. To zajistí, že bez vašeho vědomí nikdo další s lokátorem nebude manipulovat.

Na trhu je mnoho výrobců a značek od těch levnějších až po velmi drahé. Sledování nabízí například mobilní operátoři, ať už se jedná o O2 Car Control od O2, GPS Locator společnosti T-Mobile nebo zařízení pro sledování polohy od Vodafone. některé bezpečnostní služby apod.

Oblíbené jsou i outdoor trackery (GPS spot do Global star či Garmin Reach mini od Garmin).

Hlavní výhody GPS lokátorů

  • Snadné ovládání nejčastěji přes chytrý telefon

  • V podstatě neomezený dosah

  • Rychlé zprovoznění a instalace

  • Mnoho pokročilých funkcí

  • Bezpečí pro blízké osoby i váš majetek

  • Přehled o pohybu či umístění sledovaného objektu

  • Zobrazení na mapě

GPS trackery do auta

GPS lokátory do auta se používají hlavně ke sledování polohy, pro záznam trasy a rychlosti vozidla. Často je využívají různé firmy pro kontrolu svých zaměstnanců ve voze, ale oblíbené jsou i u fyzických osob.

Sledovací zařízení mohou být napojena na elektronické knihy jízd. Pro soukromé účely se pak využívají hlavně kvůli ochraně před krádeží. Jejich velkou předností je vysoká výdrž baterie.

GPS lokátory pro sledování zvířat

Jak již název napovídá, tyto lokátory jsou určené ke sledování domácích mazlíčků i hospodářských zvířat. Oceníte je tehdy, když máte doma chronického útěkáře a potřebujete ho mít pod dohledem.

Díky integrované technologii GPS můžete sledovat aktuální pohyb zvířete a máte k dispozici i záznam trasy. Výhodou je, že dokáží fungovat i v zahraničí a často podporují funkci elektronického plotu.

Když zvíře opustí virtuálně vytyčenou oblast, dostanete upozornění. Ke koupi jsou nejčastěji ve formě přívěsku na obojek.

Sledovací zařízení pro děti

GPS lokátory pro děti používáme zejména kvůli zajištění bezpečí a větší kontrole pohybu. Mívají podobu dětských chytrých hodinek a samozřejmě v designu, který se líbí dětem.

Do příslušného slotu v hodinkách se dává SIM karta a po její aktivaci můžete přidat i několik kontaktů. Dítě má možnost používat hodinky také jako telefon.

Lokátor vás upozorní na sejmutí z ruky nebo vybíjející baterii. Sledují samozřejmě polohu dítěte a upozorní vás v případě opuštění nastavené oblasti.

Většina modelu navíc disponuje velmi užitečným tlačítkem SOS volání. Po jeho stisknutí odešlou hodinky poslední známou polohu na předem nastavená čísla nebo spustí odposlech okolí.

V případě sledování dětí musíme zmínit ještě skutečnost, že nad 15 let věku už potřebujete souhlas svého potomka.

GPS lokátory pro ochranu cenností

Podobně jako zmíněné typy lokátorů i tyto mají především hlídat. Nejčastěji různé cenné předměty. Některé mají celou škálu dalších funkcí (například využití i jako power banka nebo svítilna).

Ať už si přístroj zabalíte do kufru, použijete na ochranu svého fotografického vybavení nebo dáte ke klíčím, nikdy se vám nic neztratí.

GPS pro outdoor aktivity

GPS lokátory pro outdoor aktivity jsou specifické v tom, že musí být velmi odolné proti vodě a nárazům. Mají za úkol rychle a spolehlivě určit vaši polohu. Můžete si zaznamenávat svou trasu a doma ji pak na počítači vyhodnocovat.

Po stopách historie s GPS tabletem

S GPS sledováním si lze užít spoustu zábavy a naučit se něco nového. Uplatněte své znalosti, postřeh i schopnost řešit problémy pod tlakem v našich teambuildingových geolokačních hrách.

Čeká vás kopec dobré zábavy, poznávání historie a spousta adrenalinu.

Kategorie