Vyrazte do Mikulova za sluncem a vínem

Vyrazte do Mikulova za sluncem a vínem

Mikulovský Treasure Hunt je dlouhodobě jednou z našich nejoblíbenějších teambuildingových her. Kromě padesáti šesti zábavných úkolů za to může i jedinečná atmosféra města, kterému se přezdívá „české Toskánsko“ nebo také „malá Itálie na jihu Moravy“.

Nejenom kvůli jeho proslulému vínu. Vydejte se do Mikulova s naší týmovou geolokační hrou a zažijte tak jeho neopakovatelné kouzlo na vlastní kůži!

Autor

Už samotná hra Treasure Hunt Mikulov bude zážitkem, na který budete spolu se svými kolegy dlouho vzpomínat.

Pokud hned po jejím skončení nebudete spěchat domů, můžete ji doplnit o další společné poznávání Mikulova a jeho okolí nebo příjemné posezení nad sklenkou vína.

Památky, kam oko dohlédne

Na stopy dávné i nepříliš vzdálené historie narazíte v Mikulově doslova na každém kroku.

Kromě mikulovského zámku, jehož siluetu nelze přehlédnout již při příjezdu do města, a zrekonstruovaných historických budov na náměstí i v jeho okolí se tu však nachází také spousta skrytých pokladů, které nejsou vidět na první pohled.

Unikátní pruský cholerový hřbitov, zachovalá barokní zámecká knihovna, prvorepublikový srub pohraničního opevnění či pamětní deska mikulovského rodáka Hieronyma Lorma, který vymyslel dotykovou abecedu pro hluchoslepé.

Pálavské kopce a cyklostezky

Během hry Treasure Hunt se sice vydáte na Svatý kopeček, ale v blízkém okolí Mikulova na vás čekají i další pálavské kopce, turistické cesty, cyklostezky a unikátní přírodní rezervace.

Raritou je zatopený bývalý vápencový lom s průzračně čistou vodou a také systém vápencových jeskyní Na Turoldu, ve kterých tráví zimu kriticky ohrožení netopýři vrápenci malí.

Potěšení pro chuťové pohárky

Společné stolování stmeluje kolektiv, zvláště pokud jsou na stůl servírovány vynikající pochoutky. Mikulov oplývá velkým množstvím špičkových restaurací, stylových kaváren a samozřejmě i vináren a autentických vinných sklípků.

Díky slunnému počasí a vápenité půdě se v mikulovské vinařské oblasti daří především Ryzlinku vlašskému, ale rozšířené jsou také další tradiční i nově vyšlechtěné odrůdy vinné révy.

Kromě velkého počtu vinařství se ale v Mikulově nachází také minipivovar, který nabízí klasické ležáky a originální spontánně kvašená ovocná piva, při jejichž výrobě se využívají nejen pivovarnické, ale také vinné kvasinky.

Zaujalo vás spojení teambuildingu a vína?

Kromě programu Treasure Hunt Mikulov najdete v naší nabídce i další týmové hry, které se odehrávají ve vinařských oblastech jižní Moravy.