Wherigo: Vytuněná verze geocachingu

Wherigo: Vytuněná verze geocachingu

Po úspěchu geocachingu se tvůrci rozhodli pro další projekt. Jejich cílem bylo tentokrát vytvořit reálnou adventuru, kterou lze hrát prostřednictvím GPS zařízení.

Tak se zrodilo Wherigo. Jestli znáte pravidla pro hledání kešek, nebude pro vás ani tato hra nijak složitá.

Jak si zahrát?

Wherigo kombinuje známé lovení kešek a adrenalin dobrodružné hry. Základem je příběhová linie, tzv. cartridge.

Tu, stejně jako GPS souřadnice při geocachingu, nahrajete do zařízení a můžete vyrazit do terénu.

Změna spočívá v tom, že nejdete na předem známé souřadnice ani je nezískáváte podle zadaných indicií.

Cartridge využíváte po celou dobu hledání a právě díky němu získává hra interaktivní podobu.

Nečekejte žádné známé počítání nebo hledání. Všechny potřebné informace se objeví na displeji vašeho zařízení.

Nikdy předem nevíte, co vás čeká

Zběhlí kačeři vědí, že finální souřadnice doma nezjistíte jen u multi keše. V případě wherigo keší to bude překvapení pokaždé.

Na oficiálních stránkách se dozvíte pouze pravděpodobnou délku trvání a seznam pomůcek, které budete potřebovat. Někdy je to baterka, jindy kapesník a někdy třeba vůbec nic. Jakmile nahrajete soubor do zařízení, zjistíte, kam máte vyrazit.

Postupujete až po splnění prvního kroku a na každém stanovišti se teprve po splnění úkolu či správném zodpovězení otázky dozvíte, kam se vydat dál.

Na závěr putování na kačery čeká buď fyzická keška, nebo virtuální odměna. A co vás při cestě k cíli může potkat?

Můžete si zaběhat, zaskákat, napodobovat zvuky zvířat a mnoho dalšího. Na frekventovaných místech tak budete nepochopenou atrakcí, ale proč ne?! To ke hrám patří. Vždyť, kdo si hraje, nezlobí!

Vytvořte vlastní příběh

Nejenom u známého geocachingu, ale i v tomto případě si můžete vytvořit vlastní wherigo kešku. Kromě programu a velmi dlouhého návodu budete potřebovat ještě pevné nervy. Naprogramovat celou hru není práce pro laika. Pokud se toho nebojíte a chcete zkusit něco nového, pak směle do toho!

Pravidla jsou podobná jako u geocachingu. Základem je vybrat zajímavé místo. V tomto případě se spíše jedná o trasu a nápadité úkoly.

U wherigo keší je to o chloupek složitější, protože vaším úkolem bude vytvořit pro ostatní kačery taky nějaký ten interaktivní prvek, bez kterého by to nebylo ono.

Kategorie