10 výhod aktivity Treasure Hunt

10 výhod aktivity Treasure Hunt

Programy typu Treasure Hunt, které se realizují s pomocí mobilních aplikací, představují zajímavou a velmi efektivní náhradu klasických fyzických aktivit v terénu.

V tomto článku prozkoumáme 10 klíčových výhod těchto moderních programů. 

1. Cenové náklady 

Jednou z největších výhod Treasure Hunt programů jsou bezesporu jejich nízké cenové náklady. Na rozdíl od tradičních teambuildingových aktivit, které často vyžadují celou řadu pomůcek, rekvizit i personálu, jsou tyto programy snáze realizovatelné a cenově dostupné.  

V případě aktivity Lowcost Treasure Hunt, při které hráči hrají na vlastních mobilních telefonech, jsou náklady na akci téměř zanedbatelné. 

2. Na jakémkoliv místě 

Díky GPS a mapovým aplikacím můžete tyto programy realizovat prakticky kdekoli. Ať už se nacházíte ve městském centru nebo v odlehlém terénu, možnosti jsou neomezené. Jedinou podmínkou zpravidla bývá dostatečný datový signál.  

Pokud však aplikace podporuje offline mód hry, pak ani místa se špatným signálem nejsou ze hry ven. 

3. Snadná organizace 

Organizace tradičního teambuildingu může být komplikovaná a časově náročná. S GPS programy, vše je mnohem jednodušší a rychlejší. Akci lze zorganizovat opravdu i na poslední chvíli. 

4. Přitažlivost technologií 

Využití moderních technologií, jako jsou smartphony a tablety, zvyšuje úroveň interakce. Je možné plně využít audiovizuální možnosti, které dnešní doba nabízí. 

5. Personalizace 

Treasure Hunt programy nabízejí možnost personalizace. Kromě již připravených her si můžete snadno vytvořit hru vlastní. Anebo si již hotovou hru opravit tak, aby lépe vyhovovala potřebám vašeho týmu. 

6. Bezpečnost 

GPS programy jsou obvykle bezpečnější než fyzické aktivity, které mohou zahrnovat rizikové elementy, jako jsou vysoké výšky nebo kontaktní aktivity. V případě Treasure Hunt si navíc každý tým volí vlastní tempo pohybu po terénu tak, aby mu bylo hraní příjemné. 

7. Větší účast 

Někteří lidé se mohou cítit nepříjemně při fyzických aktivitách. S GPS programy, účast je často vyšší, protože jsou méně náročné na fyzickou kondici a nebudí tak u účastníků obavy. 

8. Široké demografické spektrum 

Treasure Hunt programy jsou přístupné pro všechny věkové skupiny a demografické profily, což je činí ideálními pro různorodé týmy. Záleží pochopitelně na vhodně vybrané hře, což je potřeba důkladně zkonzultovat s organizátorem firemní akce. 

9. Možnost realizace na dálku nebo virtuálně 

Treasure Hunt programy je možné realizovat fullservisově, což zahrnuje přítomnost instruktorského týmu, hardwarového vybavení a popř. odměn pro vítěze.  

Pokud si vyberete vhodnou herní platformu, tak můžete absolvovat i vzdáleně spuštěné hry, kdy budete využívat vlastní mobilní telefony.  

Některé herní aplikace jsou optimalizovány i pro webové prohlížeče a je možní je plně využít pro virtuální teambuilding

10. Neomezené využití fantazie 

Audiovizuální funkce herních aplikací umožňují plně využít vaši fantazii a představy.

Můžete tak vytvořit a absolvovat Treasure Hunt obsahově spojený s konkrétní lokalitou, tematické únikové hry, různorodé kvízy, případně virtuální hru propojit s fyzickými outdoor aktivitami. Můžete si namíchat jakýkoliv programový koktejl, který vás napadne. 

Atraktivní týmová aktivita 

Programy typu Treasure Hunt přinášejí množství výhod, které je činí často atraktivnějšími než klasické teambuildingové aktivity.

Vzhledem k nákladové efektivitě, flexibilitě, jednoduché organizaci a možnosti personalizace se tyto programy stávají významným segmentem v oboru teambuildingu. 

Objevte všechny benefity, které poskytuje herní platforma TerraHunt: Vlastnosti a benefity herní platformy TerraHunt.