3 dobré seriály na Netflixu, které není radno minout

3 dobré seriály na Netflixu, které není radno minout

Streamovací platforma Netflix má za sebou celou řadu seriálových přešlapů. Stačí zmínit třeba Zaklínače, který je jen stínem své takřka dokonalé předlohy. 

Na druhou stranu nelze opomenout, že s přispěním Netflixu vznikla i celá řada seriálových skvostů. A tři z nich si na následujících řádcích představíme.

Narcos

Narcos v prvních dvou řadách vypráví příběh drogového barona Pablo Escobara. V seriálu vidíme jak jeho vzestup, tak i následný pád. Narcos působí velice realisticky, což je také důvod, proč není určen pro děti a citlivější povahy. 

Stejně jako skutečný Pablo Escobar, tak ani ten seriálový si nebere žádné servítky. Násilí je tu vidět opravdu na každém rohu a je velmi explicitní.

Toto však není hlavní důvod, proč Narcos věnovat svůj čas. Seriál dokáže diváka uhranout i vynikajícími hereckými výkony, velmi dobře vystavěným scénářem a v neposlední řadě také štědrou výpravou. 

Narcos se však nezabývá pouze Escobarem a jeho kartelem Medelín. V dalších řadách si bere na paškál také členy konkurenčního kartelu Cali, potažmo kartely z Mexika. A pořád se jedná o zatraceně skvělou jízdu.

Dark

Dark je důkazem toho, že i Němci umí točit dobré seriály, pokud k tomu dostanou vhodné podmínky. 

Příběh seriálu se odehrává ve fiktivním německém městečku Winden, kde se začnou ztrácet malé děti. Začátek sice začíná jako mírně mysteriózní detektivka, nicméně ve skutečnosti jde o hardcore sci-fi, které se točí hlavně o cestování časem.

I když je děj docela zamotaný a místy přestává dávat smysl, přesto je velice zajímavý a člověka dokáže přilepit k obrazovce, dokud všechno neskončí.

Více se rozepisovat o příběhu by byl zločin, jelikož právě jeho postupné odhalování je na seriálu to nejlepší.

BoJack Horseman

BoJack Horseman je asi jediný seriál na světě, kde hraje hlavní roli mluvící kůň. A není to jen tak ledajaký kůň. Tenhle je navíc bývalou televizní hvězdou. A nikomu to nepřijde divné!

V tomto animovaném seriálu se totiž krom lidí běžně vyskytují i antropomorfní zvířata. A nejedná se o žádný vědecký experiment, návštěvu z vesmíru či něco podobného. Lidsky se chovající zvířata jsou prostě nedílnou součástí tohoto světa a tečka. 

I když se může zdát právě tato skutečnost jako zásadní atrakcí seriálu, není tomu tak. BoJack Horseman dokáže zaujmout i jinak. Jeho největšími klady jsou hlavně komplexní postavy, inteligentní černý humor a odvaha tvůrců řešit různá hluboká témata typu deprese či alkoholismus.

Kdo tedy čeká další South Park nebo Simpsonovi, dost možná bude zklamán.

Výběr je slušný

Skutečně dobrých seriálů je na Netflixu opravdu hodně. Mezi ty nejlepší kousky se řadí jak všeobecně milovaný Narcos, tak i méně známý Dark či satirický animovaný projekt jménem BoJack Horseman. Každý z těchto kousků stojí za shlédnutí a každý z trochu jiného důvodu.