AI generování obrázků

AI generování obrázků

Německý filozof a psycholog Erich Fromm řekl: „Robot nepotřebuje víru, protože nežije.“ Ať už máte na umělou inteligenci jakýkoli názor, realitou současnosti se stalo, že se z robotů stávají i „malíři“. Díky čemu je to možné?

Jaké jsou nejznámější platformy na generování obrázků od umělé inteligence? Přinášíme vám přehled těch nejpoužívanějších.

Jak to funguje

V posledních letech se umělá inteligence (AI) stala nedílnou součástí našeho každodenního života. Jednou z nejzajímavějších a nejpřevratnějších oblastí využití umělé inteligence je generování obrázků.

Díky pokročilým algoritmům a technikám strojového učení dokáže AI vytvářet realistické, abstraktní a někdy dokonce i surrealistické obrázky na vysoké úrovni.

Konkrétní platformy

V tomto článku se podíváme na některé z předních platforem a nástrojů zaměřených na generování obrázků pomocí umělé inteligence.

Midjourney

Midjourney je AI platforma, specializující se především na vytváření uměleckých děl a vizuálních efektů.

Pracuje na základě technologie kombinující konvoluční neuronové sítě a generativní adversariální sítě (GAN), díky nim dosahuje velmi realistických a detailních obrázků. Primárně funguje s aplikací Discord, kde ji najdete v kanálu Newbies.

Leonarddo.ai

Leonarddo.ai je další významnou platformou umělé inteligence pro generování obrázků.

Leonarddo.ai umožňuje uživatelům experimentovat s nejrůznějšími uměleckými styly, barevnými paletami a kompozicemi, čímž poskytuje prakticky neomezené možnosti tvůrčí představivosti.

DALL-E-2

Jde o jeden z nejoblíbenějších projektů generování obrázků. Jedná se o nástupce původního DALL-E od společnosti OpenAI.

Tato AI platforma je schopna generovat obrázky na základě jednoduchého textového popisu. Pojmenován je jednak podle slavného malíře Salvatora Dallího a jednak po oblíbeném animovaném hrdinovi z dílny Pixaru robotovi WALL-E.

Dreamstudio

Dreamstudio je dalším zajímavým nástrojem pro generování obrázků umělou inteligencí.

Jeho největší předností je, že se zaměřuje na maximální podporu přes chytré telefony a nevyžaduje žádné speciální podmínky pro užívání.

Nejstarší obraz světa

Věděli jste, že v roce 2007 byl objeven údajně nejstarší obraz světa dochovaný do současnosti? Podle odborníků je starý okolo 11 tisíc let a nalezen byl na území dnešní Sýrie u města Aleppo. Z pera umělé inteligence rozhodně nepochází.

Obrázky vygenerované pomocí AI můžete vidět například na instagramovém profilu TerraHunt Angels.

Kategorie