Nejstrašidelnější místa v USA

Nejstrašidelnější místa v USA

Děsivých míst máme i u nás docela dost. Vždyť takřka na každém hradě či zámku funguje nějaké to strašidlo. Ve Spojených státech sice žádné podobné pamětihodnosti nemají, nicméně to ještě neznamená, že tam vůbec nestraší.

I v USA existuje spousta lokalit, kde se duchové a další nadpřirozené bytosti vyskytují v hojné míře. A některé z nich si teď představíme.

Littlefield House v texaském Austinu

Viktoriánské domy jsou stejným magnetem pro ztrápené duše jako hradní zříceniny. Tuto teorii potvrzuje mimo jiné i Littlefield House, který lze najít v texaském Austinu. Na první pohled jde o nevinně vyhlížející stavení, které však hostí minimálně jednoho ducha. Tedy údajně.

Traduje se, že v domě stále přebývá jistá Alice Littlefieldová, která společně se svým manželem Georgem nechala dům postavit. Na tom by asi nebylo nic divného. Alice však skonala už před 89 lety.

I když žila většinu dospělého života v krásném viktoriánské sídle, nebyla Alice příliš šťastná. Trpěla totiž chorobnou paranoiou. Měla úzkostný strach z toho, že ji někdo unese, případně dokonce zavraždí.

Její duch se prý projevuje hlavně občasným hraním na klavír, takže žádná divočina. Nicméně i to stačí slabším náturám k tomu, aby tento dům obcházely obloukem.

Willardova knihovna v Evansville

Pro zarputilé analfabety je místem hrůzy víceméně jakákoliv knihovna, avšak běžný člověk se těmto knižním archivům obvykle cíleně nevyhýbá. Někteří dokonce chodí do knihoven velmi rádi. Mezi takové jedince patřil i Willard Carpenter.

Tento bývalý agent podzemní dráhy byl velkým milovníkem literatury, a tak není divu, že si jednoho krásného dne pořídil vlastní knihovnu.

Ta existuje dodnes a nese dokonce i jeho jméno. Willardova knihovna je ovšem krom jiného i místem, o kterém kolují strašidelné zvěsti. Prý v ní přebývá duch.

Ten by měl patřit dceři pana Willarda, která zahořkla, protože jí otec knihovnu neodkázal. Přimkla se k ní natolik, že se s ní nechce rozloučit ani dlouho po své smrti. 

Prý se neustále toulá po chodbách, avšak dosud ji nedokázaly kamery v budově zachytit. Duch sice vidět nejde, ale jeho přítomnost lze podle mnoha svědectví poznat podle specifické parfémové vůně.

Winchester House v San Jose

Dům rodu Winchesterů je docela známý i v našich zeměpisných šířkách. Existuje o něm totiž nejeden film či dokument. 

I bez své děsivé pověsti by se jednalo o zajímavé sídlo. Díky různým přestavbám se totiž tento dům rozrostl do absurdních rozměrů. K dnešnímu dni má 160 pokojů.

Důvodem toho všeho byla duševní choroba Sarah Winchestrové. Sarah byla přesvědčena o tom, že ji pronásledují všechny duše, které kdy zabila Winchestrovka a usilují o její život. Hlavně proto sídlo místy připomíná labyrint plný tajných chodeb a nikam nevedoucích dveří. 

Stavební práce byly ukončeny až smrtí Sarah Winchestrové. Ta odešla přirozeně, bez jakéhokoliv cizího přičinění. Je tedy možné, že její šílený plán nakonec fungoval.

Ráj pro milovníky strašidelných míst

V USA můžeme navštívit mnoho zajímavých lokalit, které dokáží z toho či ono důvodu zaujmout. Jedná se mimo jiné také o ráj pro milovníky strašidelných míst. Těch je ve Spojených státech skutečně požehnané množství.