Vznikla nová geolokační hra Treasure Hunt Nový Bor

Vznikla nová geolokační hra Treasure Hunt Nový Bor

V únoru tohoto roku nás kontaktovala obec Nový Bor, umístěná v Libereckém kraji, s nabídkou spolupráce na vývoji zábavné a edukativní hry určené pro turisty i místní obyvatele.

Iniciace spolupráce a vývoj hry

Do Nového Boru jsme vyslali dva naše zkušené tvůrce her z Treasure Hunt, kteří se na místě setkali s ředitelkou místního turistického centra.

Za její aktivní pomoci a za přispění několika slunečných jarních dnů se nám podařilo pořídit mnoho krásných fotografií města a vytvořit 25 pokladů (otázek) v centru obce a jeho blízkém okolí.

Během května jsme hru důkladně testovali a ladili, aby byla co nejlepší.

Pilotní spuštění a veřejný release

V červnu jsme pak novinku představili v rámci pilotního soukromého eventu pro obyvatele tohoto malebného severočeského města.

Akce byla velmi úspěšná, a proto jsme se rozhodli ve spolupráci s vedením města veřejně spustit Treasure Hunt Nový Bor pro všechny, kteří by si chtěli hru vyzkoušet.

Podmanivý svět sklářského města

Nový Bor je město tradičně spjato se sklem a sklářským průmyslem, který se zde začal rozvíjet již v 18. století.

Hra vás provede městem a jeho pamětihodnostmi, jako je Sklářské muzeum v empírové budově z počátku 19. století, lavičku Václava Havla, Skleněný strom nebo skleněnou sochu místního hrdiny.

Můžete se také vydat na místní dětské hřiště nebo kamennou vyhlídku Jelení skok. Otázky vytvořené ve spolupráci s turistickým centrem obsahují historická okénka s detailními informacemi pro milovníky historie.

Jak se do hry pustit?

Hru Treasure Hunt Nový Bor můžete hrát dvěma způsoby:

  • První možností je přijet s rodinou nebo přáteli, stáhnout si aplikaci TerraHunt na svůj mobilní telefon a začít hrát. 

  • Druhá možnost je objednat firemní akci s našimi tablety a týmem instruktorů. Pro vás vytvoříme soukromý event s pevným začátkem a koncem, přičemž na místě zapůjčíme naše tablety se spuštěnou hrou. Vítězové této soukromé akce obdrží sladkou odměnu a všichni účastníci dostanou jako památku detailní výsledky hry s fotografiemi, ušlou vzdáleností a dalšími zajímavostmi.


​Bez ohledu na zvolenou variantu hry věříme, že se díky Treasure Hunt Nový Bor dozvíte mnoho zajímavého o tomto unikátním městě a jeho sklářské historii.

Nechte se pohltit atmosférou Nového Boru a objevte jeho skryté klenoty prostřednictvím této týmové soutěžní hry.

Vydejte se za dobrodružstvím do Nového Boru

Pokud máte rádi geolokační hry v zajímavých lokalitách, neváhejte a přijeďte do Nového Boru vyzkoušet naši hru. Méně tradiční lokalita skrývá mnoho zajímavostí a pokladů, které čekají na své objevení.

Tak neváhejte, obujte pohodlné boty, vezměte s sebou láhev vody a vydejte se na dobrodružnou cestu za poznáním a zábavou s Treasure Hunt Nový Bor!