Herní platformy - cestovní ruch na steroidech

Herní platformy - cestovní ruch na steroidech

Vzpomeňte na poslední dovolenou, kdy jste se snažili najít tu nejlepší restauraci nebo památku ve městě. Jak byste ocenili, kdyby vám v tom pomohla aplikace? V zábavních areálech mohou aplikace poskytnout mnohem více než pouhé navigace.

Pojďme se podívat, jak s využitím herní platformy, tyto prostory proměnit.

Navigace pomocí mobilní aplikace

Dny, kdy návštěvníci jen tak bloudili a spoléhali se pouze na fyzické informační tabule nebo tištěné mapy, jsou pryč. Dnes je může moderní aplikace vést nejen k fyzickým atrakcím, ale také k virtuálním úkolům

Tyto úkoly mohou být obohaceny texty, obrázky nebo videi, čímž poskytují komplexní zážitek, který je informativní a zároveň poutavý. 

Mobilní aplikaci si dnes dokáže stáhnout každý návštěvník. Důležité ovšem je, aby měla vybraná herní platforma k dispozici aplikaci jak pro iOS, tak Android. Stejně tak oblast by měla být pokryta mobilním datovým signálem.

Aktivní zapojení, úkoly a odměny

Nejde jen o to vidět, ale také dělat. Návštěvníci mohou být aktivně zapojeni tím, že dokončují úkoly a výzvy. 

A za každý dokončený úkol? Získají body. Pokud nasbírají dostatek bodů, mohou získat odměnu. A co je lepší než odměna ve formě slevy na občerstvení nebo merchandising?

Nástroj pro získávání digitálního marketingového publika

Většina mobilních aplikací vyžaduje e-mail pro registraci. Pro provozovatele je to skvělá příležitost. 

S každou registrací získají potenciální kontakt pro e-mailový marketing, rozšiřují svůj dosah a potenciálně zvyšují počet návratových návštěv.

Široké možnosti využití

Herní platformy mohou být integrovány ve velkém množství případů. Od zoologických zahrad, safari, botanických zahrad, zábavních parků, až po naučné stezky v chráněných přírodních oblastech nebo národních parcích. 

Zejména na místech, kde nejsou žádné fyzické atrakce, mohou tyto platformy zdůraznit zajímavá místa, rostliny nebo přírodní památky.

Informační tabule proti digitálním průvodcům

Zatímco fyzické tabule mají své kouzlo, digitální průvodci nabízejí flexibilitu. Chcete změnit trasu, popis nebo přidat/odebrat místo zájmu? V digitálním průvodci je to jen několik kliknutí. 

Navíc jsou ekologicky šetrné, snižují potřebu papíru a fyzických materiálů.

Aktualizace v reálném čase a oznámení

S digitální platformou mohou provozovatelé posílat návštěvníkům aktuální informace nebo oznámení v reálném čase. 

Ať už jde o náhlou změnu programu, zvláštní událost nebo nouzovou situaci, komunikace je rychlá a efektivní.

Data pro analýzu a neustálé zlepšování

Herní platformy mohou poskytnout cenná data o chování návštěvníků, oblíbených místech, čase stráveném při úkolech a mnohem více. 

Tato data lze analyzovat a provádět neustálá zlepšení, aby návštěvníci měli vždy nové a vzrušující zážitky.

Zvyšování přístupnosti

Pro návštěvníky s postižením může být navigace po rozsáhlých oblastech náročná. 

Digitální platformy mohou nabídnout přizpůsobené trasy, což zajišťuje, že všichni mají inkluzivní a příjemný zážitek.

Zvyšování příjmových toků

Kromě prodeje vstupenek mohou tyto platformy otevřít možnosti pro nákupy v aplikaci, partnerství s místními podniky a mnohem více, čímž se diverzifikují příjmové toky.

Budování komunity

Díky funkcím, jako jsou žebříčky, fóra nebo chatovací místnosti, mohou návštěvníci navazovat kontakty, sdílet zkušenosti a dokonce soutěžit, čímž se vytváří pocit komunity.

Krok do nového tisíciletí

Stejně jako firmy přecházejí od papírových procesů k digitálním technologiím, provozovatelé rekreačních center by měli přijmout moderní způsoby interakce s návštěvníky. 

Integrací moderních herních platforem do venkovního prostředí mohou nabídnout obohacené zážitky, což zajišťuje, že návštěvníci nejen přijdou, ale budou se vracet znovu a znovu.