Open AI vydává GPT-4

Open AI vydává GPT-4

Open AI, vývojová společnost specializující se na umělou inteligenci, nedávno oznámila vydání nejnovější verze svého jazykového modelu - GPT-4. Tato verze přináší několik významných vylepšení oproti svému předchůdci GPT-3.

Výhody GPT-4

Dle ohlášení nabízí GPT-4 několik výhod oproti své předchozí verzi. Má větší kapacitu, lepší kontextuální porozumění, sníženou míru zkreslení a nepřesností, schopnost pracovat s daty z jiných zdrojů než text a vylepšenou personalizaci.

Praktické vylepšení

Výstup GPT-4 má podstatně lepší kvalitu, poskytuje konkrétnější a méně obecné informace. Dále je schopen rozpoznávat a pracovat s obrázky, což otevírá nové možnosti, jako například generování návrhů na recepty na základě fotografií obsahu lednice.

Revoluční vývoj

GPT-4 má potenciál nahradit copywritery, překladatele a online asistenty díky své schopnosti zpracovat velké množství dat a generovat relevantní a personalizované odpovědi. Navíc může nyní rozpoznávat a pracovat s obrázky, což výrazně rozšiřuje jeho možnosti.

Závěr

Celkově lze říci, že GPT-4 je výrazným vylepšením oproti předchozí verzi, GPT-3. Jeho větší kapacita a zlepšené schopnosti umožní lépe porozumět jazyku a kontextu, poskytnout přesnější a méně zkreslené odpovědi a pracovat s daty z různých zdrojů. 

Tyto pokroky by mohly vést ke zcela novým aplikacím a možnostem pro podniky i jednotlivce. GPT-4 je připraven změnit průmysl přirozeného jazykového zpracování a otevřít dveře k nekonečným možnostem.