Aplikace Endomondo: Trénujte jako profesionál!

Aplikace Endomondo: Trénujte jako profesionál!

Hledáte promyšlenou a zábavnou fitness aplikaci, která vás bude motivovat k lepším výkonům při běhu, jízdě na kole či dalších sportech?

Vyzkoušejte aplikaci Endomondo, díky níž snadno získáte přehled o svých sportovních výsledcích a možnost jednoduše analyzovat podrobné statistiky i tréninkové plány – a to vše za podpory komunity sportovních nadšenců, díky kterým vás neopustí motivace.

Získejte detailní přehled o svém tréninku

Kromě běhu nabízí Endomondo i možnost záznamu sportovních výkonů při chůzi, cykloturistice, jízdě na in-line bruslích a dalších více než 60 disciplínách.

Použití aplikace během sportu je velmi snadné a uživatelsky přívětivé – můžete si totiž vybrat ze široké nabídky údajů, které mohou být zobrazovány na displeji, či zvolit možnost zvukového hlášení vybraných parametrů, jako je např. vzdálenost nebo rychlost.

Jednou z mnoha výhod aplikace je vysoká přesnost při měření i zaznamenávání vzdáleností v terénu. Po sportování umožňuje aplikace zpracovat a vyhodnotit kompletní záznam veškerých tréninkových aktivit – v případě halových sportů, u kterých není možné sledovat trasu pomocí GPS navigace, nabízí i možnost zadávat potřebná data manuálně.

Potřebujete motivaci?

Oblíbenou funkcí aplikace je možnost detailního komentování každého sportovního výkonu a vložení neomezeného množství fotografií. Endomondo tak svým uživatelům slouží jako podrobný osobní tréninkový deník, o který se navíc mohou podělit s ostatními.

Členové komunity mohou navzájem sdílet i své týdenní tréninkové plány a požádat o podporu a pomoc s motivací k jeho splnění i další uživatele.

Ke stále lepším sportovním výkonům vás v aplikaci budou motivovat i různorodé výzvy, díky kterým si můžete na vybraných úsecích zasoutěžit nejen v rychlosti, ale i ve vytrvalosti.

Endomondo nabízí možnost nahrávání vlastních výzev samotnými uživateli, ale také velké množství sponzorovaných výzev, ve kterých mohou ti nejlepší vyhrát ceny.

Trénujte s ostatními členy komunity

Aplikace nabízí opravdu propracované možnosti vzájemné interakce mezi členy její početné uživatelské komunity. Oblíbenou a zábavnou funkcí je například možnost sledovat sportovní výkony přátel, přidávat komentáře k jejich tréninku nebo jim posílat hlasové povzbuzení.

Endomondo navíc snadno umožňuje překonávat osobní rekordy, závodit proti nejlepším časům ostatních uživatelů i sdílet záznamy sportovních aktivit na sociálních sítích.

Endomondo: Váš osobní trenér

Placená verze aplikace poskytuje podrobnější analýzu sportovních výkonů – přidány jsou například data o frekvenci kroků a tím i efektivitě běžeckého výkonu.

Hlavním lákadlem je však možnost vytvoření individuálního tréninkového plánu, který vám aplikace sestaví na základě doposud nasbíraných dat a zadaných sportovních cílů, jichž chcete dosáhnout. Aplikace se tak promění ve vašeho pomyslného osobního trenéra, který podrobně sleduje, jak se vám daří plnit připravený tréninkový plán.

Velkou konkurencí jsou ovšem podobné aplikace jako Strava nebo Garmin Connect.