Lednice - Ráj pro milovníky vína

Lednice - Ráj pro milovníky vína

Proč jsou naše teambuildingové geolokační hry v Lednicko-Valtickém areálu tolik oblíbené? Myslíme si, že za to může kombinace dokonale promyšleného programu, sluncem zalité atmosféry jižní Moravy, unikátních architektonických skvostů uprostřed největší zahrady v Evropě a vynikajícího vína.

Přijďte se přesvědčit sami!

Lednicko-Valtický areál patří k nejnavštěvovanějším místům na Moravě. Na své si tu totiž přijdou jak milovníci památek, architektury a historie, tak i pěší turistiky, cyklistiky a nenáročných procházek v přírodě.

A protože jsou Valtice považovány za vinařské hlavní město Moravy, není tu nouze ani o výborné gastronomické zážitky.

Celý areál toho zkrátka nabízí tolik, že se do něj každý rád vrací. Jedna návštěva totiž k prozkoumání všech jeho přírodních i historických krás rozhodně nestačí.

Unikátní památky zakomponované do okolní krajiny

Oblast Lednicko-Valtického areálu je neodmyslitelně spjata se šlechtici z rodu Lichtenštejnců, kteří jej v 18. a 19. století zformovali do podoby romantického přírodního parku.

Kromě valtického a lednického zámku se v areálu nachází velké množství menších staveb, které jsou inspirovány různými architektonickými styly.

Nejzajímavější jsou zejména stavby v maurském stylu, jako je Maurská vodárna či Minaret, který je nejstarší zachovanou rozhlednou na našem území.

Až se do sytosti pokocháte výhledem na Pálavské vrchy, Bílé Karpaty a vrcholek dómu svatého Štěpána ve Vídni, můžete se po vodě či po souši vypravit na průzkum další neobvyklé stavby – umělé romantické zříceniny Janova hradu.

V celém areálu je rozseto několik klasicistních zámečků a další unikátní stavby, jako je Obelisk či novogotická kaple svatého Huberta.

Unikátní je i rozsáhlé velkomoravské hradiště Pohansko, na jehož okraji leží stejnojmenný lovecký zámeček.

Jedinečné přírodní bohatství

Historie lednického francouzského zámeckého parku a anglické zahrady sahá do barokní doby, kdy bylo zvykem budovat rozsáhlé okrasné zahrady navazující na areál zámku.

I dnes tu můžete obdivovat dokonale upravenou geometrickou květinovou výzdobu, vzácné dřeviny, skleník a romantickou kompozici celého areálu.

Parkem protéká řeka Dyje a jeho součástí je i veliký rybník se soustavou ostrůvků, které ještě umocňují romantický nádech celého krajinného celku.

V parku najdete velké množství promyšlených průhledů, které dokládají neobyčejné estetické cítění, se kterým byl celý areál komponován.

Zažijte GPS hry v areálu památky UNESCO

O tom, že je komplex historických památek a přírodního bohatství v Lednicko-Valtickém areálu opravdu unikátní, svědčí i to, že už se více než dvacet let nachází na seznamu památek UNESCO.

Jedinečná atmosféra tohoto místa nás inspirovala k vytvoření celé řady oblíbených teambuildingových programů. V Lednici si tak můžete zahrát nejen klasický Treasure Hunt, ale i jeho verzi rozšířenou o aktivity.

Kategorie